Bafang middenmotor

Bafang is wereldwijd de grootste fabrikant van e-mobiliteit componenten en complete e-drive systemen en is sinds 2003 actief. Met in totaal 1000 medewerkers verdeeld over meerdere landen, is het hoofdkantoor van Bafang gevestigd in China. Hier vindt de ontwikkeling en productie van de motoren plaats.

Maar Bafang heeft ook vestigingen in Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten en Japan. Binnen deze vestigingen ligt de focus voornamelijk op verkoop en service. Op termijn zal ook in Polen een nieuwe fabriek geopend worden, welke zich specifiek zal focussen op het produceren van Bafang middenmotoren voor de Europese markt.

Bafang middenmotor - waarom?

Naast de accu, is de motor eigenlijk wel het belangrijkste onderdeel van je elektrische fiets. Daarom is het belangrijk om te weten welk motortype goed bij je past. 

Het belangrijkste argument voor een Bafang middenmotor, ten opzichte van andere merken, is het aantal grote vermogen van de aandrijfmotor. Het vermogen, ook wel trekkracht of koppel genoemd, wordt uitgedrukt in Newtonmeter (Nm). Hoe hoger het aantal Nm, hoe krachtiger de motor is.

Een hoge koppel is vooral fijn wanneer het weer flink tegenzit, bijvoorbeeld bij harde tegenwind. Maar ook wanneer je up-hill fietst op een viaduct of heuvelachtig gebied is een hoge koppel wenselijk. Als laatste is een krachtige middenmotor ook fijn wanneer je moet stoppen voor het stoplicht. Een hoge koppel zorgt er namelijk voor dat je snel kunt optrekken vanuit stilstand. 

Lees op onze website meer over het verschil tussen een e-bike middenmotor en e-bike voorwielmotor.

Verschillende Bafang middenmotoren

De elektrische fietsen met Bafang middenmotor binnen de collectie van VanDijck zijn uitgerust met de M200 of M420. Het verschil zit hem voornamelijk in het aantal vermogen dat de motor kan leveren, dat wordt uitgedrukt in Newtonmeter (Nm). 

Bafang M200 - 65Nm
De VanDijck Ceto en Phaedra Blue zijn uitgerust met een Bafang M200 middenmotor. De M200 is een compacte middenmotor met 65 Newtonmeter aan vermogen. Met een gewicht van 3,2 kilogram is het ook meteen een van de lichtere motoren uit de Bafang collectie. De M200 wordt verder omschreven als een soepel, stil en duurzaam aandrijfsysteem.

Bafang M420 - 80Nm
De Kalii 3.0, Leto 7 en Leto 8 zijn uitgerust met een Bafang M420 middenmotor. Hoewel de M420 iets zwaarder is (3,6kg) dan de M200, levert het wel een krachtig vermogen van 80 Newtonmeter. Dit maakt de middenmotor een van de krachtigste motoren binnen de collectie van Bafang. De M420 is daarom ook zeer geschikt voor de wat zwaardere fietstochten en voor heuvelachtig gebied. 

VanDijck e-bikes met Bafang middenmotor