E-bike middenmotor

Een e-bike met middenmotor, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat is nu het voordeel van e-bikes met een middenmotor en misschien wel belangrijker: wat past het beste bij jou rijstijl? Om deze vraag te beantwoorden leggen we graag aan je uit hoe een middenmotor werkt en welke eigenschappen dit systeem heeft.

We kunnen in ieder geval al vertellen dat het comfort en de stabiele wegligging van onze elektrische fietsen met middenmotor je niet snel loslaat. Geniet van de vrijheid op ieder moment van de dag. Onze e-bikes met middenmotor zijn de perfecte partner om dit gevoel te ervaren. Met een VanDijck kun je gerustgesteld op pad.

Waarom een e-bike middenmotor?

Een e-bike met middenmotor is tegenwoordig de meest populaire keuze bij het aanschaffen van een elektrische fiets. Dit is niet voor niets. E-bikes met middenmotor zijn namelijk uitgerust met rotatie- en trapkrachtsensoren. Deze sensoren staan in nauw contact met de controller en het display. De combinatie van deze sensoren weten niet alleen wanneer je begint met trappen, maar meten ook precies hoeveel kracht er op de pedalen wordt gezet. Moet je wat zwaarder trappen op een heuvelachtig gebied of bij tegenwind? Dan zorgt de middenmotor dat je meer ondersteuning dan normaal ontvangt.

Naast de intuïtieve ondersteuning die een e-bike middenmotor biedt, zorgt de plaats van de motor ook voor een goed evenwicht. Doordat de motor in het midden van het frame is geplaatst en laag bij de trapas zit, ervaar je een stabiele wegligging. Dit evenwicht is vooral belangrijk bij het nemen van bochten wanneer de weg gladder is dan normaal.

Het verschil tussen een e-bike met middenmotor en voorwielmotor

Het grootste verschil tussen een middenmotor e-bike en een voorwielmotor is de rijervaring. Waarbij je fietsbeweging met een middenmotor e-bike intuïtief ondersteund wordt, werkt een voormotor met een minder natuurlijke trekkracht in het voorwiel. E-bikers beschrijven een voorwielmotor als het gevoel van vooruit getrokken te worden, ten opzichte van een natuurlijke ondersteuning met een middenmotor.

Waar e-bikes met middenmotor worden aangedreven door trapkracht- en rotatiesensoren, maakt de andere variant enkel gebruik van rotatiesensoren. Dit betekent dat een e-bike met voorwielmotor met een lichte vertraging begint met ondersteunen en niet kijkt naar de kracht die wordt geleverd. De ondersteuning is dus altijd constant, ongeacht of u bergopwaarts fiets of tegenwind hebt. Een middenmotor zorgt in deze gevallen juist voor meer ondersteuning. Zo ontvang je meer ondersteuning juist op de momenten wanneer je het nodig hebt. Wanneer je het verschil tussen een voor- en middenmotor e-bike wilt testen, is het aan te raden om een proefrit te boeken.

VanDijck e-bikes middenmotor