E-bike voorwielmotor

Een e-bike voorwielmotor: licht in gewicht, makkelijk te onderhouden en een constante ondersteuning. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn wanneer je hier ook nog is bij optelt dat een e-bike met voorwielmotor kopen voordeliger is dan een middenmotor. Belangrijk is natuurlijk om te weten wat beter bij je past. Om deze vraag te beantwoorden leggen we je ook graag uit hoe een voorwielmotor werkt en wat het verschil is met een middenmotor.

Ga je fietsen op een elektrische fiets met voorwielmotor van VanDijck, weet dan in ieder geval dat dit gevoel je niet snel loslaat. Heerlijk licht fietsen in een natuurlijke omgeving en genieten van een intuïtieve trapondersteuning. Met VanDijck ben je verzekerd van een elegant ride.

Waarom een e-bike met voorwielmotor?

Een e-bike met voorwielmotor is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een betrouwbaar en makkelijk te onderhouden systeem. Een voorwielmotor e-bike werkt met rotatiesensoren en begint met ondersteunen zodra de pedalen ronddraaien. Hierbij zit een lichte vertraging. Wanneer de pedalen een omwenteling maken, vangt de ondersteuning van de voorwielmotor aan. Het voordeel hiervan is dat je zelf relatief weinig kracht hoeft te zetten. Dit is vooral handig bij het optrekken vanuit stilstand. Zolang de pedalen van je e-bike rond blijven draaien, zorgt de voorwielmotor voor een constante trapondersteuning.

Naast de constante ondersteuning en snelle start vanuit stilstand, is een voorwielmotor e-bike makkelijk in onderhoud. Dit komt omdat er geen onnodige druk wordt uitgeoefend op de versnellingsnaaf of ketting. Vergeleken met een e-bike middenmotor is een voorwielmotor ook lichter in gewicht en aantrekkelijker geprijsd.

Het verschil tussen de e-bike voorwielmotor en middenmotor

Een e-bike met voorwielmotor en middenmotor hebben twee compleet verschillende rijervaringen. Je voelt dit het beste wanneer je een proefrit maakt bij een van onze dealers. Het verschil zit hem in het feit dat een middenmotor werkt met trapkrachtsensoren en wisselende kracht levert op basis van je geleverde inspanning. Een voorwielmotor e-bike werkt enkel met rotatiesensoren biedt een constante ondersteuning.

Ook zit de trekkracht van de laatstgenoemde e-bike in het voorwiel, in plaats van in het midden. Hierdoor heb je het gevoel vooruit getrokken te worden. Wij raden dan ook aan om een e-bike voorwielmotor pas te kopen na het boeken van een proefrit.

VanDijck e-bikes voorwielmotor