Elektrische fiets heren

Een elektrische fiets voor heren is de perfecte keuze wanneer je gaat voor een sportieve heren e-bike met uiterst comfort. Met de elektrische herenfiets van VanDijck stap je gemakkelijk op en fiets je snel door naar je volgende bestemming.

Herenfiets door de jaren heen

Het ontstaan van de echte herenfiets vindt zijn oorsprong in de 19e eeuw. Om de herenfiets zo stevig mogelijk te maken, werd het frame ontworpen met een driehoekige constructie, waarbij de bovenbuis bijna horizontaal op het frame werd geplaatst. De eerste moderne fietsen uit dit tijdperk legden de basis voor wat we nu kennen als een typisch herenframe. Later, toen bleek dat rokdragende dames moeilijk konden opstappen, ontstond de elektrische fiets voor dames.

Na het ontstaan van de eerste moderne herenfiets in de 19e eeuw, is er veel veranderd. Frames worden dankzij nieuwe productiemethoden en hoge kwaliteit materialen steeds stabieler en stijver. Omdat de lage instap voor veel mensen makkelijker is dan een heren opstap, kiezen steeds meer mannen voor het oorspronkelijke damesmodel.

Waarom dan toch een elektrische herenfiets?

Een elektrische fiets voor heren heeft nog steeds een streepje voor wanneer het aankomt op de stevigheid van het frame. Door de slimme constructie van het diamantenframe, is een herenframe beter geschikt voor het opvangen van klappen tijdens het fietsen. Niets voor niets zijn sportieve elektrische fietsen, zoals racefietsen en mountainbikes, nog steeds uitgerust met een bovenbuis.

Waar moet je op letten bij een elektrische herenfiets?

Middenmotor of voorwielmotor

Een keuze bij het kopen van een elektrische herenfiets is de positie van de motor. Hierin heb je de keuze uit een elektrische herenfiets middenmotor of voorwielmotor. Een middenmotor e-bike werkt met trapkrachtsensoren en meten precies de kracht die je op de pedalen zet. Hierdoor ontvang je een natuurlijk gevoel van ondersteuning. Een voorwielmotor werkt met rotatiesensoren. Deze zorgen dat de motor gaat werken wanneer de pedalen ronddraaien, en geven een constante ondersteuning.

Meer weten over de voor- en nadelen van beide motoren? Lees dan meer over de e-bike met middenmotor of e-bike voorwielmotor op onze website.

Capaciteit en accu in frame

Samen de motor, is de accu een van de belangrijkste onderdelen van je elektrische herenfiets. De accu van een heren e-bike zie je steeds vaker netjes in het frame verwerkt in plaats van op de bagagedrager. Maar naast de positie van de accu, is ook de totale capaciteit iets om rekening mee te houden.

De accucapaciteit heeft grote invloed op de actieradius en wordt gemeten in het aantal watt-uur (Wh). Deze capaciteit geeft een indicatie van hoeveel kilometer je met een volle accu kunt fietsen. In de regel is het namelijk zo dat hoe groter de accucapaciteit, des te meer afstand je kunt afleggen. Wel dien je rekening te houden met externe factoren. Invloeden zoals wind, het type wegdek en het totale gewicht hebben ook effect hebben op de totale afstand die je kunt afleggen.

Schijfremmen en riemaandrijving

Naast bovenstaande, heb je bij het kopen van een elektrische herenfiets ook de keuze uit diverse remmen en aandrijvingen.

Wil je de beste elektrische fiets voor heren? Dan gaat onze voorkeur uit naar een combinatie van schijfremmen en een riemaandrijving. Hiermee kies je voor onderdelen die lang meegaan en op het hoogste niveau presteren. Een riemaandrijving gaat drie keer langer mee dan een normale ketting en is makkelijk te onderhouden.

De beste e-bikes voor heren

Wil je de beste elektrische herenfiets? Dan kun je ook een kijkje nemen op onze fietstesten pagina. Hier vind je een overzicht van alle elektrische fietsen die meegedaan hebben aan onafhankelijke fietstesten, zoals de AD Fietstest.