Elektrische fiets met lage instap

Een elektrische fiets lage instap vind je bij VanDijck. Binnen onze collectie vind je e-bikes met lage instap waarmee je gemakkelijk op- en afstapt. De accu netjes verwerkt in het frame waarbij je de keuze hebt uit meerdere kleurafwerkingen en accucapaciteiten.

Bekijk hier al onze elektrische fietsen.

Elektrische fiets met lage instap: oorsprong

Het lage instapmodel kent zijn oorsprong in de 19e eeuw. In deze tijd werd er een echt onderscheid gemaakt tussen damesfietsen en herenfietsen. De eerste ‘echte’ fietsen werden namelijk gebouwd met een bovenbuis in het frame. Dit werd gedaan om de stabiliteit van de fiets zo stevig mogelijk te maken. Omdat rokdragende vrouwen in die tijd echter problemen hadden om snel op te stappen, werd er besloten om de bovenbuis weg te halen. Zo werd de bovenbuis verplaatst naar de onderkant van het frame, en ontstond de moderne damesfiets, en daarmee, de elektrische fiets met lage instap.

Elektrische fiets lage instap voor dames of heren?

Na het ontstaan van de moderne damesfiets is er veel verandert. Doordat productietechnieken aanzienlijk zijn verbeterd, zijn ook de frames steviger dan voorheen. Hierdoor is het voor fietsproducenten mogelijk om de bovenbuis weg te halen, zonder de kracht van het herenframe te verliezen. Doordat het op- en afstappen hierdoor een stuk makkelijker is en ook de accu netjes in het frame geïntegreerd kan worden, zien we ook steeds meer mannen gebruik maken van de lage instap. Het aantal mensen dat een elektrische fiets met lage instap kopen is in de loop der tijd flink toegenomen, en de verwachting is dat dit in de toekomst verder zal groeien.

Elektrische fiets met lage instap en middenmotor

Een elektrische fiets met lage instap en middenmotor is het beste van twee werelden. De trapkrachtsensoren van een middenmotor meten namelijk precies hoeveel kracht je op de pedalen zet, en stemt hierop het vermogen af. Zo heb je altijd het gevoel dat je op een evenwichtige manier ondersteunt wordt. Een e-bike lage instap middenmotor van Bafang heeft daarnaast een krachtig vermogen tot wel 80 Nm. Zo kun je zonder zorgen snel optrekken en makkelijk up-hill fietsen in heuvelachtig gebied. Lees hier meer over de Bafang middenmotor.

E-bikes met lage instap