De beste elektrische fiets

De beste elektrische fiets wordt jaarlijks gekozen op basis van diverse elektrische fiets testen. Ieder jaar houdt het Algemeen Dagblad (AD), de ANWB en Consumentenbond een test voor elektrische fietsen. Tijdens deze e-bike test worden er proefritten gemaakt en worden de technische specificaties vergeleken. Hierna komen de verschillende experts tezamen om de elektrische fietsen te vergelijken en te beoordelen. Uiteindelijk wordt de beste elektrische fiets uitgekozen.

Met gepaste trots tonen wij hieronder de beste elektrische fietsen van VanDijck.

Beste elektrische fiets 2022

ANWB Fietstest 2022 - Leto 7

De Leto 7 is door de ANWB beoordeeld met een prachtig eindcijfer: 7.9, oftewel "Goed uit de test". Tijdens uitvoerige testen in het laboratorium en in de praktijk werd de e-bike flink op de proef gesteld. Vooral de uitstekende actieradius (ca. 70 km in de hoogste ondersteuningsstand op vlak terrein) en de "zeer goede hydraulische schijfremmen" vielen bijzonder in de smaak. Verder werd het design van de e-bike geprezen: "uitzonderlijk nette afwerking van de lasverbindingen".

anwb fietstest 2022

 

AD Fietstest 2022, Kieskeurig Duurtest - Kalii 3.0 Belt

De Kalii 3.0 Belt is tijdens de AD Fietstest 2022 beoordeeld met een mooie score: 7,3. De e-bike is door 25 ervaren fietsers uitvoerig getest. Zij waren vooral tevreden over de krachtige ondersteuning en het duidelijke display van de Kalii 3.0. Ook het frisse design, geruisloze middenmotor en de nette afwerking werden gewaardeerd door de jury.

De Kalii 3.0 werd ook beoordeeld tijdens de duurtest van Kieskeurig.nl. Hierbij legde twee testers in totaal 1.457 kilometer af in de regio Zevenaar en IJsselmuiden. Wederom werd de Kalii positief beoordeeld en ontving het predikaat "Goed uit de Test"

 

Beste elektrische fiets 2021

AD Fietstest 2021 - Freya Intube

De Freya Intube heeft een 4e plek behaald tijdens de AD Fietstest van 2021. Deze robuuste en complete e-bike deed dit in het segment elektrische stadsfietsen tussen de €1.500 en €2.500. De jury beoordeelde de elektrische fiets met een 7,5. De vakjury bestaande uit 395 testpanelleden was voornamelijk te spreken over de prettige instap, krachtige ondersteuning en geruisloze middenmotor.

Freya AD Fietstest 2021

 

AD Fietstest 2021 – Leto 8 Belt

De Leto 8 Belt heeft tijdens de AD Fietstest van 2021 een score behaald om trots op te zijn. Met een 7,4 als eindoordeel kwam deze e-bike als een van de beste uit de test voor elektrische fietsen. De Leto 8 deed mee in het segment sportief woon-werkverkeer in de prijsklasse €2.500 - €3.500. De vakjury van het AD, bestaande uit 395 testpanelleden was in de e-bike test voornamelijk te spreken over de prettige instap, krachtige ondersteuning en geruisloze middenmotor.

Beste elektrische fiets 2021

Beste elektrische fiets 2020

AD Fietstest 2020 - Gaia N7

De Gaia N7 scoort een krachtige 7,8 op de e-bike test van het Algemeen Dagblad 2020. Testers van het panel zijn voornamelijk positief over de soepele ondersteuning, het duidelijke display en de geruisloze middenmotor. Verder is door experts aangegeven dat de Gaia N7 licht trapt en onderhoudsarm is. De Gaia N7 is getest in de categorie “elektrische sportief woon-werkverkeer fietsen”. Tijdens deze fietstest zijn 825 proefritten gemaakt door 115 verschillende experts. De Gaia N7 zelf ervaren? Boek dan direct een proefrit of plan een bezoek bij uw dichtstbijzijnde dealer.

Beste elektrische fiets 2021

 

 

AD Fietstest 2020 - Kalii 2.0 Belt

De Kalii 2.0 Belt scoort een mooie 7,6 tijdens de e-bike test van het Algemeen Dagblad 2020. De experts zijn vooral tevreden over de krachtige en soepele ondersteuning van de elektrische fiets, eveneens het duidelijke display, het lichte gevoel van trappen, onderhoudsvriendelijkheid en de zeer geruisloze middenmotor. Dit model is getest in de categorie "elektrische fietsen - sportief woon-werkverkeer". In totaal zijn er tijdens deze elektrische fietstest 825 proefritten gemaakt door 115 verschillende experts. Wilt u zelf de Kalii 2.0 ervaren, boek dan een proefrit of bekijk de volledige specificaties op onze Kalii 2.0 informatiepagina.

kalii 2 ad fietstest 2021

Onze beste elektrische fietsen