woensdag 22 juni 2022

Fietstesten 2022: Kalii 3.0 en Leto 7

VanDijck heeft in 2022 weer mooie resultaten bereikt met een aantal belangrijke fietstesten. Onze e-bikes namen deel in fietstesten van het AD, de ANWB en de Kieskeurig duurtest. Bekijk hieronder het overzicht van de deelnemende modellen en de beoordeling van de vakjury.

ANWB Fietstest 2022: Leto 7

Tijdens de fietstest van de ANWB is de VanDijck Leto 7 uitvoerig getest. De e-bike werd gedurende een periode van een aantal weken op de proef gesteld in het labaratorium én op de normale weg. Uiteindelijk waren testers zeer tevreden over de Leto, deze scoorde namelijk een 7,9 en ontving het predikaat "Goed uit de test".

Vooral het strakke ontwerp en de nette afwerking van lasverbindingen op het frame zijn reden voor het eindoordeel. Ook de uitstekende actieradius (ca. 70 km in de hoogste ondersteuning) op vlakke ondergrond, zeer goede hydraulische remmen en stabiele wegligging tellen mee in de eindscore. 

AD Fietstest 2022: Kalii 3.0 Belt

De Kalii 3.0 met riemaandrijving is dit jaar niet één, maar twee keer getest! De meest populaire e-bike uit het assortiment kwam tijdens de ADR Fietstest van 2022 goed uit de test en ontving een 7,3 als eindoordeel.

Tijdens de test werd de Kalii 3.0 binnen het segment sportief woon-werkverkeer door 25 testers beoordeeld over een periode van een aantal weken. Testers waren zeer te spreken over het duidelijke display, de geruisloze (midden)motor en de krachtige ondersteuning. 

Een aantal beoordelingen van testers: 

"Ik vind deze fiets heel fijn, hij is netjes afgewerkt, trapt makkelijk, fijne display en rijdt snel. ik zou deze fiets zeker weten aanbevelen!".

"Mooi en stoer uiterlijk. Met de maximale trapondersteuning vlieg je weg, zelfs tegen flinke wind in en omhoog het viaduct op en ook met medium ondersteuning zit je zo op 25 km/u. Ik wil deze eigenlijk wel kopen."

Kieskeurig Fietstest 2022: Kalii 3.0 Belt

Met bijna 1.500 testkilometers werd de Kalii 3.0 nogmaals op de proef gesteld, en dit keer tijdens de duurtest van Kieskeurig.nl. Waar de Kalii 3.0 tijdens de fietstest van het AD werd getest door 25 personen, was het ditmaal een duo van testers die de e-bike gedurende vier maanden in bezit namen. De testers waren vooral te spreken over de flinke accupcaciteit, krachtige motor en hydraulische schijfremmen. De Kalii 3.0 ontving hiervoor het testpredikaat "Goed uit de test".

Benieuwd naar alle testuitslagen? Bekijk dan hier het volledige overzicht.