vrijdag 2 april 2021

Freya en Leto 8 getest door AD fietstest 2021

Op 31 maart 2021 is de 1e uitgave van de AD Fietstest gepubliceerd. Hierin hebben maar liefst 331 panelleden hun mening gegeven in de zoektocht naar de beste elektrische fiets. Het eerste deel van de test werd gehouden in de categorieën elektrische stadsfietsen en elektrische fietsen voor sportief woon-werkverkeer. VanDijck heeft in beide categorieën deelgenomen, met de modellen Freya Intube en Leto 8 Belt.

Drie weken lang testen 

In 2019 werd de AD Fietstest ook gehouden. Dit was een groot evenement dat twee dagen in beslag nam en bezocht werd door maar liefst 450 testers. Door de beperkingen die het corona virus oplegt wat betreft hygiënische maatregelen is het evenement dit jaar verlengd naar drie weken. Hierdoor konden panelleden de e-bikes op gespreide momenten testen en kon de 1,5 meter regel in acht worden genomen.

In totaal werden gedurende deze drie weken 58 fietsmodellen van 31 verschillende merken getest. Er werden 1339 verschillende reviews geschreven en meer dan 8000 kilometer gefietst. Deze kilometers werden afgelegd door testers die vooral waarde hechten aan objectieve reviews. Met hun deelname willen zij vooral andere consumenten goed inlichten en het maken van een juiste keuze makkelijker maken.

Mooie testresultaten voor Freya en Leto 8

De Freya Intube nam deel in het segment elektrische stadsfietsen, en behaalde een 7,5. De e-bike met lage instap en middenmotor werd geprezen om haar duidelijke display, geruisloze motor en soepele ondersteuning. Een van de panelleden gaf het volgende aan: "Prima fiets. Ideaal eigenlijk. Heeft alles wat ik zoek in een E-bike. Staat bovenaan mijn lijstje! Breed stuur. Goeie vering!"

Ook in het segment sportief woon-werkverkeer werd deelgenomen. De Leto 8 behaalde hier een 7,4 als eindoordeel. Panelleden waren voornamelijk te spreken over de prettige instap, krachtige ondersteuning en de geruisloze M420 middenmotor van Bafang. Ook de kleur van de Leto werd gewaardeerd: "Fiets is snel, wendbaar, en ziet er mooi uit. De donkergroene kleur is heel mooi en de fiets is goed afgewerkt".

2e publicatie volgt in mei

Anders dan voorgaande jaren, zullen de resultaten van de AD Fietstest worden gepresenteerd in twee publicaties. Het tweede deel van de test zal naast de elektrische fietsen voor touren, ook mountainbikes en racefietsen bevatten. Omdat deze testen in april plaats zullen vinden, zullen deze resultaten gepubliceerd worden op woensdag 19 mei 2021. Het nieuwe model van 2021, de VanDijck Ceto, zal in deze periode ook worden getest.