Technologie: Die besten Teile

De motor

De motor

De motor is het hart van een elektrische fiets. Zonder motor, geen ondersteuning. De motor zorgt ervoor dat je op een ontspannen manier kunt bewegen. Wanneer jij trapt, levert de motor een kracht die de fiets vooruit helpt. Door de hulp van de motor hoef je zelf minder kracht te zetten. Hierdoor kunnen langere afstanden worden gefietst op een comfortabelere manier. Of dit nu is voor woon-werk verkeer, plezier tochten of gewoon voor de boodschappen. VanDijck produceert fietsen met zowel voorwielmotoren als middenmotoren.

Lees verder  

De accu

De accu

Fietsen met een elektrische fiets vergroot je vrijheid. Door de elektrische trapondersteuning fiets je kilometers verder, maar ook vaker dan je zonder de ondersteuning zou doen. Een belangrijk onderdeel wat helpt bij het leveren van de ondersteuning is de accu. Daar komt de energie vandaan die jou helpt om vooruit te komen. Een goede accu is daarom van groot belang voor het fietsplezier.
Lees verder  

Versnellingen

Versnellingen

Versnellingen zijn zeer belangrijk voor een e-bike. Naast de trapondersteuning is het schakelniveau onmisbaar om de rij-ervaring naar wens te personaliseren. VanDijck e-bikes worden voorzien van verschillende schakelsystemen, waaronder:

  • Deore 10s
  • Shimano Nexus 7/8
  • Nuvinci 330/380
  • NuVinci Harmony
Lees verder  

Verlichting

Verlichting

Fietsverlichting is belangrijk om verantwoord de weg op te gaan in het donker. Het Nederlandse merk Spanninga ontwikkelt al sinds 1933 fietsverlichting. Met deze jarenlange ervaring worden VanDijck e-bikes voorzien van exclusieve, vernieuwende en hoogwaardige verlichting. De allernieuwste technieken worden gebruikt om extra goed zichtbaar te zijn in het donker:

  • Light Line Technology©
  • Reverse Beam technology©
Lees verder  

Remsystemen

Remsystemen

Snel kunnen stilstaan met een e-bike is natuurlijk ontzettend belangrijk. Veiligheid staat voorop bij onze e-bikes. VanDijck e-bikes worden altijd voorzien van remmen die voldoen aan de internationale veiligheidseisen. De e-bikes van VanDijck worden uitgerust met verschillende remsystemen, zoals rollerbrake, V-brake, coaster brake, hydraulische V-brake en hydraulische schijfremmen.

Lees verder  

Onderhoud

Onderhoud

Om je VanDijck e-bike in perfecte staat te houden, is het verstandig regelmatig onderhoud te laten plegen door een specialist, zoals de dealer waar je de fiets gekocht hebt. Er zijn ook een aantal dingen die je zelf kunt doen, om er voor te zorgen dat de e-bike in goede staat blijft:

  • De banden regelmatig oppompen
  • De e-bike schoonmaken
  • De e-bike stallen op een droge plek
Lees verder  

Wetgeving

Wetgeving

VanDijck e-bikes worden maximaal ondersteund tot 25 kilometer per uur. Op een normale fiets is de gemiddelde snelheid 16 kilometer per uur, een behoorlijk verschil dus. Fiets je harder dan 25 kilometer per uur, dan stopt de ondersteuning. Onze e-bikes vallen onder de categorie 'reguliere e-bikes'. Je kunt dus zorgeloos fietsen. Zonder helm of blauw nummerbord. Je hebt ook geen rijbewijs of speciale verzekering nodig om op onze e-bikes te stappen. Er geldt bovendien geen leeftijdsbeperking voor onze e-bikes. Kortom: VanDijck is er voor iedereen!
VanDijck Bikes, a Timyo brand

Stepvelden 1
4704 RM
Roosendaal
+31 165 224612
info@timyocycle.com

Technologie

Motor
Accu
Versnellingen