De accu

De accu

Fietsen met een elektrische fiets vergroot je vrijheid. Door de elektrische trapondersteuning fiets je kilometers verder, maar ook vaker dan je zonder de ondersteuning zou doen. Een belangrijk onderdeel wat helpt bij het leveren van de ondersteuning is de accu. Daar komt de energie vandaan die jou helpt om vooruit te komen. Een goede accu is daarom van groot belang voor het fietsplezier.

Bij VanDijck hechten wij veel waarde aan kwalitatief goede accu’s. Onze accu’s zijn te verkrijgen in verschillende capaciteiten. Standaard bevatten de fietsen een 13Ah accu. De actieradius van deze accu ligt tussen de 40 en 130 kilometer, met een gemiddeld gebruik is hier 75km mee te fietsen. 

De afstand is van verschillende factoren afhankelijk. De ondersteuningsstand, de wind, de temperatuur, constante of wisselende snelheid, de bandenspanning, vlak of glooiend terrein maar ook de leeftijd van de accu hebben allemaal invloed op het aantal kilometers wat gefietst kan worden. Het aantal kilometers wat gefietst kan worden loopt over de jaren terug. Hoeveel dit terugloopt is ook weer afhankelijk van het gebruik. Om de accu zo lang mogelijk goed te houden is het belangrijk dat de accu nooit leeg bewaard wordt. Laad de accu dus regelmatig op, zodat deze altijd vol zit.

Bij VanDijck kunt u kiezen uit drie verschillende accu’s. Deze accu’s hebben een capaciteit van 13Ah (468Wh), 15,6Ah (562Wh) of 18,9Ah (680Wh). De beste manier om accu’s onderling te vergelijken is door middel van de capaciteit. Omdat dit een technisch gegeven is, zal de waarde altijd exact kloppen. Het aantal kilometers wat met een accu gefietst kan worden, is van veel factoren afhankelijk. Onderstaande tabel geldt dan ook vooral als richtlijn, niet als harde gegevens:

Geschat bereik  13.0 Ah (468Wh)  15,6 Ah (562Wh)  18,9 Ah (680Wh)
Laagste stand (eco) 130 km  155 km 190 km
Gemiddelde stand (normal) 75 km  90 km 110 km
Hoogste stand (boost) 30 km  40 km 50 kmVanDijck Bikes, a Timyo brand

Stepvelden 1
4704 RM
Roosendaal
+31 165 224612
info@timyocycle.com

Technologie

Motor
Accu
Versnellingen