De motor

De motor

VanDijck maakt binnen het assortiment gebruik van voorwiel- en middenmotoren. Onze voorwielmotor wordt gevoed door de controller die signalen over uw trapfrequentie- en kracht ontvangt en doorstuurt naar de motor over de mate van ondersteuning. Het fietsen met een e-bike met voorwielmotor wordt als zeer prettig ervaren en is over het algemeen minder zwaar. 


De modellen met een middenmotor zijn krachtiger. In heuvelachtig terrein is het dan ook gemakkelijker fietsen zonder dat het systeem zwaarbelast wordt. Doordat het gewicht van de motor centraal in de e-bike geplaatst is, voelt het fietsen nagenoeg hetzelfde als op een gewone fiets. VanDijck maakt gebruik van trapsensoren, wanneer u (meer) kracht zet op het pedaal, laat het systeem de ondersteuning in verhouding toenemen. 


  Voorwielmotor Middenmotor 

- 40 Nm 250W motor
-
9 ondersteuningsstanden
-
Rotatiesensor

- 80 Nm 250W motor
-
5 ondersteuningsstanden
- Rotatiesensor en k
rachtsensor


Een middenmotor kan meer kracht leveren dan een voorwielmotor. De middenmotoren van VanDijck leveren 80Nm, terwijl de voorwielmotoren gemiddeld 40Nm leveren. In het vlakke Nederland hoeft dit niet direct een probleem te zijn. Als fietsen mee worden genomen op vakantie naar bergachtige gebieden is dat een ander verhaal. Een middenmotor is hier duidelijk in het voordeel.

Krachtsensor vs. rotatiesensor
Een middenmotor heeft een krachtsensor. Dat houdt in dat als je zelf kracht zet, de motor ook kracht zet. Een voorwielmotor heeft enkel een rotatiesensor. Niet de kracht van het trappen wordt dan gemeten, maar hoe vaak de trappers roteren. Ook wanneer je weinig kracht zet, kan je hoge ondersteuning ervaren. Het voelt soms alsof je vooruit getrokken wordt, terwijl een middenmotor een natuurlijk duwtje in de rug geeft.

De keuze van een motor hangt af van verschillende factoren, zoals budget, hoe vaak je fietst en persoonlijke voorkeur. Een middenmotor is over het algemeen twee keer zo krachtig als een voorwielmotor. Nederland is redelijk vlak, dus een voorwielmotor kan ook toereikend zijn.


VanDijck Bikes, a Timyo brand

Stepvelden 1
4704 RM
Roosendaal
+31 165 224612
info@timyocycle.com

Technologie

Motor
Accu
Versnellingen