Remsystemen

Remsystemen

Snel kunnen stilstaan met een e-bike is natuurlijk ontzettend belangrijk. Veiligheid staat voorop bij onze e-bikes. VanDijck e-bikes worden altijd voorzien van remmen die voldoen aan de internationale veiligheidseisen. De e-bikes van VanDijck worden uitgerust met verschillende remsystemen, zoals rollerbrake, V-brake, coaster brake, hydraulische V-brake en hydraulische schijfremmen.

 

Coaster brake

Een coaster brake staat bekend als een terugtraprem. Dit soort rem wordt veelvoudig toegepast op verschillende fietsen, van ebike tot BMX. Een coaster brake heeft verschillende voordelen. Doordat de rem niet met een kabel werkt, kan er weinig kapot. Ook heeft de rem geen last van verminderde werking door ijs en/of water. Het grootste voordeel van de coaster brake is dat de rem geen onderhoud nodig heeft.

 

Rollerbrake

Een rollerbrake is de vernieuwde versie van de trommelrem. In tegenstelling tot de trommelrem, heeft dit type geen segmenten die verslijten. Hierdoor is de rem zeer onderhoudsvriendelijk. Een rollerbrake bevat een aantal draaiende rollen. Door iets tussen de rollen te drukken remt de fiets af. De naam rollerbrake komt hier vandaan. Een ander voordeel van deze rem is dat de werking ervan niet verminderd bij natte omstandigheden.

 

V-brake

Een V-brake, ook wel bekend als velgrem, werkt door blokjes op de velg te duwen. Deze blokjes zorgen voor veel wrijving waardoor de fiets afremt. De remkracht die een V-brake kan genereren is hoger dan bijvoorbeeld een rollerbrake. Een V-brake slijt sneller dan bijvoorbeeld een rollerbrake, maar remt ook sneller af.

 

Hydraulische V-brake

Hydraulische V-brakes geven de remkracht door via oliedruk in plaats van een kabel. Dit heeft als grote voordeel dat de remmen beter te doseren zijn dan met een kabel. De hydraulische V-brakes die worden toegepast op de VanDijck fietsen, zijn van het bekende merk Magura, type HS11.De remblokken van een hydraulische velgrem zijn eenvoudiger te vervangen dan traditionele V-brake remmen.

 

Hydraulische Schrijfrem

Schijfremmen werken, in tegenstelling tot velgremmen, ook uitstekend met regen en modderige velgen. De hydraulische schijfrem heeft het voordeel dat de remkracht erg goed te doseren is. Ook kunnen schijfremmen beter de warmte kwijt die wordt ontwikkeld bij het remmen. Dit maakt schijfremmen ideaal voor heuvelachtige ritten. De remhendels zijn zo geproduceerd, dat ze makkelijk gewisseld kunnen worden. Hierdoor kan de fiets eenvoudig worden gepersonaliseerd.

VanDijck Bikes, a Timyo brand

Stepvelden 1
4704 RM
Roosendaal
+31 165 224612
info@timyocycle.com

Technologie

Motor
Accu
Versnellingen