Verlichting

Verlichting

Fietsverlichting is belangrijk om verantwoord de weg op te gaan in het donker. Het Nederlandse merk Spanninga ontwikkelt al sinds 1933 fietsverlichting. Met deze jarenlange ervaring worden VanDijck e-bikes voorzien van exclusieve, vernieuwende en hoogwaardige verlichting. De allernieuwste technieken worden gebruikt om extra goed zichtbaar te zijn in het donker:

  • Light Line Technology©
  • Reverse Beam technology©

Light Line Technology©

In de Light Line Technology© wordt slechts één energiezuinige led toegepast. Het licht wordt door een speciale lichtgeleider verspreid, die de vorm heeft van een lijn. De vorm van de lichtlijn én van het venster zijn zo ontworpen dat het licht ook aan de zijkanten van de fiets zichtbaar is. Eenzelfde techniek wordt doorgaans in de automobielindustrie gebruikt om een uiterst creatief, trendy en uniek ontwerp van achterlichten te realiseren. Tegenwoordig zijn achterlichten dus niet alleen bepalend voor de identiteit van auto’s, maar ook voor fietsen.

Reverse Beam Technology©

Een belangrijke ontwikkeling voor VanDijck is die van de led Reverse Beam Technology©, die slechts een kwart van de energie verbruikt van een gewone gloeilamp, maar met een zelfde lichtopbrengst en met nauwelijks enig verlies door warmteontwikkeling. Het licht uit de led wordt achterwaarts geprojecteerd op een spiegel, gestuurd in een conische bundel met een perfecte lichtspreiding. Het licht wordt op die manier verdeeld over een groot oppervlak, wat ervoor zorgt dat het minder verblindend is voor de ogen. Het resultaat is een gering lichtverlies en een laag energieverbruik.

VanDijck Bikes, a Timyo brand

Stepvelden 1
4704 RM
Roosendaal
+31 165 224612
info@timyocycle.com

Technologie

Motor
Accu
Versnellingen