Versnellingen

Versnellingen

Versnellingen zijn zeer belangrijk voor een e-bike. Naast de trapondersteuning is het schakelniveau onmisbaar om de rij-ervaring naar wens te personaliseren. VanDijck e-bikes worden voorzien van verschillende schakelsystemen, waaronder:

  • Deore 10s
  • Shimano Nexus 7/8
  • Nuvinci 330/380
  • NuVinci Harmony

Er zijn bij VanDijck e-bikes twee typen versnellingen te vinden: naafversnellingen en derailleurversnellingen. Naafsystemen zijn onderhoudsvriendelijker dan derailleursystemen. Ook kan met een versnellingsnaaf stilstaand worden geschakeld, iets wat met een derailleur niet kan. Een voordeel van derailleursversnellingen, is dat het in gewicht lichter is dan een naafversnelling.

Derailleurversnelling: Deore10s

VanDijck fietsen maken gebruik van twee verschillende derailleurs. De Shimano Deore en de Shimano Deore LX. Beide derailleurs zijn van hoge kwaliteit. De Deore LX is iets degelijker geconstrueerd dan de 'gewone' Deore derailleur.

Naafversnelling: Shimano Nexus 7/8

Op het gebied van versnellingsnaven is Shimano, type Nexus, het meest bekende merk. Dit is verreweg de meest gebruikte naaf in alle soorten fietsen. VanDijck fietsen zijn uitgerust met twee verschillende naven, een Nexus 7 en een Nexus 8. Zoals de namen al suggereren hebben deze 7 of 8 versnellingen. Een nexus 7 naaf heeft een bereik van 244%, een Nexus 8 naaf heeft een bereik van 307%. Buiten de extra versnelling en het grotere bereik heeft de Nexus 8 naaf een hoger rendement. Dit betekend dat minder energie in de naaf verloren gaat, waardoor de fiets lichter fietst.

Naafversnelling: Nuvinci 330-380, of Nuvinci Harmony

NuVinci is een merk wat sinds 2007 versnellingsnaven maakt. In die relatief korte tijd hebben zij vernieuwende producten gepresenteerd voor de fiets branche. NuVinci naven hebben niet een aantal versnellingen maar zijn traploos instelbaar. Tussen een minimale en maximale waarde is elke tussenstand mogelijk. De bediening van de versnelling werkt even eenvoudig als alle andere versnellingsnaven, simpelweg aan de knop draaien.

Een groot voordeel van de NuVinci naven is dat ook tijdens het trappen kan worden geschakeld. Bij een Shimano naaf moet worden gestopt om de naaf goed te laten werken. VanDijck fietsen zijn uitgerust met drie verschillende NuVinci naven. De N330, de N380 en de Harmony. De N330 heeft een bereik van 330% en is daarmee veelzijdiger dan de Nexus 8 naaf. De N380 heeft een bereik van maar liefst 380%. De laatste beschikbare naaf is de NuVinci Harmony. Deze naaf kan worden gebruikt als een gewone traploze NuVinci naaf maar kan ook automatisch schakelen. De gewenste trapsnelheid kan worden ingesteld en de slimme naaf zorgt dan dat, ongeacht de rijsnelheid, de trapsnelheid gelijk blijft.

VanDijck Bikes, a Timyo brand

Stepvelden 1
4704 RM
Roosendaal
+31 165 224612
info@timyocycle.com

Technologie

Motor
Accu
Versnellingen